Diaporama  

Anolimages 
website  van  Marjolijn Lopes Cardozo
©  reserved  

Entree pagina

                

   Sorry, your browser doesn't support Java(tm).        

Deze demonstratie van een stukje diaporama wordt begeleid door een mp3 muziekfile. Als uw browser mp3 files automatisch download in plaats van ze te
spelen, kunt u de file "schepping.mp3" uit uw download directory starten. Of beter nog, het automatisch downloaden van mp3 files uitzetten en deze pagina herladen, dan start de muziek vanzelf.

.

Regenwoud van
Martinique en Guadeloupe

.

La Palma, 
Canarische Eilanden

.

Europa, laagland

Europa, bergen

 

Bass Rock

 

.La Réunion,
in de Indische Oceaan

.

Poland wintertijd

 

Poland lente

 

Diaporama

.

Prints

.

Links

Een diaporama vertelt een verhaal met  beelden ondersteund door muziek en soms ook gesproken tekst.  Hierboven zie je een klein stukje uit mijn diaporama 'Schepping'.  

Voor een diaporama zijn minstens twee projektoren nodig, die de dia's afwisselend op het scherm brengen en zo de beelden in elkaar kunnen laten overvloeien. Het tempo, waarin de ene projektor uitdooft en de andere tegelijk aangloeit, bepaalt de wisseling en tijdens die wisselingen vormen de dia's samen soms even een verrassend nieuw beeld, het beroemde 'derde beeld'. 

De kunst van het diaporama maken is het bedenken van een geheel; het selekteren van de dia's; het kiezen van passende muziek, eventueel samengesteld met tekst; en het programmeren van de diawisselingen op de frases van de muziek.  Dit programma stuurt uiteindelijk de projektoren aan.  Zo wordt een diaporama geautomatiseerd en kan het steeds opnieuw worden vertoond.

 

naar grote plaat

 

 

naar grote plaat

Twee dia's uit
'Groen Wereldje' 

naar grote plaat

Mijn diaporama's:

'Groen Wereldje' 
Een wandeling door het plantenrijk van de ene kant van de wereld naar de andere en wat daar bij hoort.  36 dia's - 4' 20 - 1999
Muziek: Milhaud - Scaramouche, 2e deel.

'Schepping'  
Met heel grote stappen de afkoeling der aarde, de vorming door regen en wind, de begroeiing, en wat de mensen er daarna van gemaakt hebben.  17 dia's - 2' 10 - 2000
Muziek:  Saint-Saëns - Phaéton, gedeelte.

'Het Eiland Réunion'
Een afgelegen eiland in de Indische Oceaan gevormd door tropische regens en een vulkaan, schakeringen van een kale woeste vulkaan en weelderig regenwoud.  35 dia's - 4'20 - 2002
Muziek:   Garcia-Fons en Matinier - Fuera, gedeelte en Kronos Quartet - Aai Ki Raat, gedeelte.

Op onderstaand(e) festival(s) wordt een deel van de voordrachten als diaporama gepresenteerd, een ander deel  als lezing met dia's. Sommige presentaties zijn digitaal.

 

2004  23-24 oktober - Internationaal Natuurfoto-Festival
in Lünen, Duitsland. Jaarlijks festival. Zie website.

www.gdtfoto.de/Frames/fMain.html

2005  19-20 november - Internationaal Natuurfoto-Festival in Bornem vlakbij Antwerpen. Driejaarlijks georganiseerd door de Bond Verantwoorde NatuurFotografie, zie website.

www.bvnf.be

2005  Natuurfotografen Verbond Nederland
Planning ligt nog niet vast, zie ook nvn- website.

www.nvnfoto.nl

 

 

 

  . ..    .terug naar Entree pagina