.

met mijn foto's wil ik proberen de bewondering en de verbazing over te brengen die ik ervaar in de natuur.

choose a language

kies een taal

Entree pagina

Laatste renovatie 
22 jan. 2008

Wat is nieuw?

uitbreidingen

Toets FII 
voor full screen

Links op deze site bieden informatie over allerlei facetten van de onderwerpen: fototechnisch,  biologisch, geografisch, over reizen, enz.

sinds januari 2001

 

Regenwoud van
Martinique en Guadeloupe

La Palma, Canarische eilanden

Europa, laagland

Europa, bergen.

Bass Rock

.La Réunion, 
in de Indische Oceaan

Polen wintertijd

Polen lente

Diaporama

Prints

Links

 

Minipaddestoeltjes 5 mm, Guadeloupe - diafilm 1997

.

Kortsprietsprinkhaan op Reseda, Hongarije - diafilm 2000

 

Distels bin zonsondergang, Hongarije - diafilm juni 2000

 

 

 

 

 

 

Entree pagina

Regenwoud van
Martinique en Guadeloupe

La Palma, Canarische eilanden

Europa, laagland

Europa, bergen

Bass Rock

La Réunion,
in de Indische Oceaan

Polen wintertijd

Polen lente

Diaporama

Prints

Links

Voor ik begon te fotograferen was ik 'plantengek'. Ik wilde als kind al alles weten van wilde planten en vanzelfsprekend vind je er op deze site dan ook veel. Groen is mijn kleur; wilde, ongerepte natuur heb ik het liefst  en tropisch, weelderig, nat bos het meest van al.

Zoals je bovenaan deze pagina hebt gezien, kijkt er hier een Anolis toe. Dit is een heel nieuwsgierig beestje, erg aktief en snel bovendien. Dankzij zijn oplettendheid en nieuwsgierigheid is hij overal present om gefotografeerd te worden. In het Caribisch gebied tenminste. Ik vind dit sierlijke ondernemende beestje prachtig. Op de Kleine Antillen noemt men hem Anoli en deze site is als eerbetoon naar hem genoemd.

Verschillende pagina's, elk met een eigen onderwerp, tonen karakteristieke beelden op dat gebied. Daartussen zitten ook heel kleine dingen, zichtbaar gemaakt met een makro-opname. 
Met veel geduld en zonder haast om verder te gaan vind ik soms zulke kleine verrassingen in de natuur. Met deze site wil ik ook laten zien wat men gewoonlijk niet ziet.

Alles wat je op deze pagina's vindt, heb ik gefotografeerd en publiceerd zoals het zich in de natuur voordoet. Foto's die niet in het vrije veld gemaakt zijn, zal ik altijd merken met de C van 'Captive' en die horen in alle gevallen ook zo gemerkt te zijn, overeenkomstig internationale afspraak in de natuurfotografie.
Tuinen-, kwekerij-, dierenpark- en 'game farm' fotografie kan vanzelfsprekend ook mooi zijn, maar is geen natuurfotografie. Soms is er een groot risico voor ernstige verstoring in de natuur en dan kan het beter zijn een onderwerp te fotograferen onder geconditioneerde omstandigheden (Captive) of om van fotograferen af te zien.

Ik fotografeer de natuur, dat is zoals planten, dieren en alle andere verschijnselen zich voordoen in het vrije veld, in balans (min of meer) met elkaar. Natuur is het samenstelsel van allerlei gemeenschappen van planten en dieren, die bij dat samen leven ook onvermijdelijk elkaar storen. Die verstoring hoort bij het leven en is een belangrijke aanleiding voor leerprocessen en evolutie. Jammer genoeg zijn mensen te ver gegaan met hun verstoring, te ver in het naar hun hand zetten van de natuur, waar ze eigenlijk toe behoren of behoorden. Daarom probeer ik altijd menselijke artefacten in mijn foto's te vermijden, vooral personen, verstedelijking en industrie.

RECHTEN
Alle foto's op deze website heb ik zelf gemaakt.
Respecteer het eigendomsrecht van de fotograaf, 
vraag toestemming als je foto's zou willen gebruiken. 
Voor educatieve doeleinden is gebruik dikwijls gratis, voor andere doelen kan ik een overeenkomst opstellen voor een redelijke prijs. 
Afhankelijk van het doel kan ik deze foto's en vele andere in een groter of veel groter formaat leveren, zodat je ze in de beste kwaliteit kunt gebruiken.

Het is wettelijk verboden foto's zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf op welke manier dan ook te gebruiken; 
te downloaden, printen, verspreiden of verkopen.
Alle foto's op deze website zijn wettelijk beschermd en ik verwacht, dat je mijn eigendom zal respecteren, net zoals je zou willen, dat ik zou doen met jouw eigendom.

Ter bescherming zijn, zoals algemeen bekend is, de foto's op alle websites en ook op deze site, lang niet van dezelfde technische kwaliteit als de oorspronkelijke opnamen. 
Tegelijkertijd is het daarbij mogelijk om de pagina's onder de 60K te houden, zodat bezoekers ze snel genoeg kunnen laden.

Veel plezier!

Anolis roquet roquet, Martinique - diafilm 1997

Bessen van Gelderse roos, Nederland  - diaflim juni 1999

Voor opmerkingen en vragen,
of als je een of meer van de hier afgebeelde foto's zou willen gebruiken,
  neem dan kontakt op met Marjolijn Lopes Cardozo